Zrobiliśmy wszystko, aby odtworzyć choć część dziedzictwa kulturalnego Warmii i Mazur, a także uratować wspaniałą przeszłość Staromiejskiej. To wszystko nie udałoby się jednak bez dotacji unijnych.
Planowane efekty:
Zakup urządzeń na cele prowadzenia działalności gospodarczej związanej z odtwarzaniem dziedzictwa kulinarnego warmińskiego w 2021 roku w miejscowości Olsztyn.
Wprowadzenie 14 nowych produktów na rynek w 2021 roku: dzyndzałki z grzybami leśnymi i dzyndzałki z sandacza, mazurska zupa rybna, zupa szczawiowa, żurek warmiński, chłodnik litewski, szczupak sandacz i pstrąg wędzony, plince z pomoćką, plince ze śledziem, sandacz na runie leśnym, tarta z owocami leśnymi, kotleciki mielone z ryb z sosem beszamelowym i plincami oraz kaczka i gęś pieczona.
Wzrost zatrudnienia w przedsiębiorstwie o 4 etaty w 2021 roku. Wartość projektu: 820 874.89 zł